IPAA-Yhdistys ry


ileal pouch anal anastomosis

Talvipäivät ja vuosikokous 2015

Uusi vuosi toi pian tullessaan maaliskuun ja IPAA-yhdistyksen jokavuotiset talvipäivät. Perinteisesti tiedossa oli mukava viikonloppu vertaisten kanssa sisältäen yhdistyksen vuosikokouksen. Talvipäivät järjestettiin tänäkin vuonna Jämsän Himoksella maaliskuun puolivälissä 13.-15.3.2015. Himos valikoitui jo kolmatta vuotta peräjälkeen talvipäivien paikaksi keskeisen sijaintinsa ja hyvän osallistujamäärän vuoksi. Meille oli varattu neljä mökkiä ja muutama majoittui hotellihuoneissa. Osallistujamäärä lähenteli kolmeakymmentä.

talvipaivat2015_1Perjantaina ohjelma lähti käyntiin viideltä ravitsemusterapeutti Heli Koiviston luennolla. Hän oli kertomassa meille terveellisestä ruokavaliosta, uudesta lautasmallista sekä liikunnasta. Luennon jälkeen oli mahdollista esittää kysymyksiä. Luennolle oli hyvä osanotto vaikka kaikki eivät ehtineet paikanpäälle aikataulun ja pitkien ajomatkojen vuoksi. Tämän jälkeen ilta jatkui rennoissa merkeissä rantasaunalla ja ulkoporeammeella. Yhdistys tarjosi meille myös saunamakkarat, jonka jälkeen porukka jakaantui erilaisiin illanviettoihin. Nuoriso lähti Himos Areenalle katsomaan Movetronia, osa jäi mökkeihin juttelemaan ja osa kävi nukkumaan. Areenalla ilta venähti myöhäiseksi ja mökeille kömmittiin takaisin hieman eri aikoihin omissa porukoissaan.

Lauantaina aamu alkoi aurinkoisissa merkeissä Alppicurlingilla. Laji oli suurimmalle osalle täysin uusi, mutta osallistujat olivat silti ennakkoluulottomasti mukana yrittämässä. Tästä päivä jatkui kokouksen merkeissä. Tänä vuonna saimme vuosikokoukseen osallistujia ennätyksellisen määrän, mikä on hienoa, koska vain osallistumalla pääsee vaikuttamaan asioihin, pääsee näkemään mistä esimerkiksi jäsenmaksu muodostuu ja mihin se käytetään. Edellisvuoden hallitus oli innokas jatkamaan myös seuraavana vuonna. Puheenjohtajana jatkaa Pirjo Kosonen ja varapuheenjohtajana Matti Peltoniemi. Lea Öljymäki toimii sihteerinä ja loput hallituksen jäsenet ovat Jaana Hetejärvi, Pertti Seväkivi, Sofia Pekkarinen sekä Miia Hallström.

talvipaivat2015_2Kun viralliset osuudet oli hoidettu jatkoimme iltaa juhlallisissa merkeissä. Tasavallan presidentti on 6.12.2014 myöntänyt Teija Kalinaiselle, Finnilcon nykyiselle puheenjohtajalle, Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan 1 luokan mitalin. Teija on toiminut aiemmin vuosia IPAA-yhdistyksen puheenjohtajana ja on edelleen aktiivinen jäsen hoitaen nykyään pääasiassa Finnilcon asioita. Mitalia anottiin IPAA-yhdistyksen hallituksen toimesta Teijalle hänen pitkäaikaisesta, ahkerasta ja korvaamattomasta toiminnasta IPAA-yhdistyksessä. Puimme siis ykköset päälle ja juhlimme Teijaa juhlapäivällisellä ja kakkukahveilla. Silmät kostuivat yhdellä jos toisella Teijan kiittäessä kyseisestä huomionosoituksesta. Kaikki tiesivät, että hän jos joku ansaitsi tämän.

Juhlapäivällisen söimme Himoksen ravintolassa ja kakkukahvit joimme mökissä. Nostimme kuohuvat maljat Teijalle ja juttelimme toinen toisillemme usean tunnin ajan. Muisteltiin vanhoja ja suunniteltiin tulevia tapahtumia. Tästä olikin hyvä jatkaa iltaa kohti Areenaa, jonne suurimmalla osalla oli jo lippu valmiina. Lauantaina lavan valtasi Jenni Vartiainen, jonka näkemistä moni odotti. Jennin esiintyminen oli mukaansatempaava ja kaikilla oli hauskaa.

Sunnuntai ja kotiinlähtö tulivat jälleen liian nopeasti. Viikonloppua olisi voinut hyvässä porukassa jatkaa mielellään pidempäänkin. Tuli hieman haikea fiilis, kun tiesi seuraavan kerran tulevan vasta pitkän ajan päästä. Kuten viikonloppuna tuli kuultua, tämä porukka on vähän kuin toinen perhe. Tässä porukassa ikäero ei haittaa ja kaikki hyväksytään sellaisina kuin ovat. Hyvillä mielin jäädään odottelemaan seuraavaa tapahtumaa, jonne toivon mukaan on entistä suurempi määrä osallistujia!

– Miia