IPAA-Yhdistys ry


ileal pouch anal anastomosis

Hallitus

Hallitus 2020

Laura Ala-Korpi, Puheenjohtaja

Olen Laura, Keski-Pohjanmaalta Pirkanmaalle ponnistanut J-pussileikattu. Ikää on kertynyt vaivihkaa 29 vuotta, mutta vuodet ovat olleet täynnä elämää! Tosin yksi vuosi tuosta meni täysin sairastamiseen, kun erittäin vaikean colitis ulcerosan takia minulle leikattiin j-pussi. Diagnoosista meni vain kuukausi, kun minua vietiin jo puukon alle. Kolmivaiheisen leikkausoperaation ja vuoden jälkeen sain avanteen pois, ja J-pussi otettiin käyttöön. Sen jälkeen olen valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi, ollut töissä, kokenut vertaistuen voiman, urheillut ja matkustellut. Tällä hetkellä työskentelen Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ry:llä. Sairastumisen myötä järjestökärpänen on puraissut siis kovaa, ja minulle on tärkeää tehdä merkityksellistä työtä etenkin niiden ihmisten eteen, keille elämä antaa joskus sitruunoita. Puheenjohtajuutta ja uusia haasteita odotan innolla.

Johanna Strömbäck, Varapuheenjohtaja

Olen 37-vuotias IPAA-leikattu nainen Turusta. Harrastan aktiivisesti perhettä, pilatesta ja metsäretkeilyä sekä lumilautailua. Lähdin mukaan IPAA-yhdistyksen hallitustoimintaan, koska olen 7-vuotiaan J-pussini kanssa saanut itse paljon tukea ja voimaa vertaisuudesta vuosien varrella.

Lea Öljymäki, Sihteeri

Olen syntynyt vuonna 1964 Pieksämäellä ja tällä hetkellä asun Haapajärvellä Parkkilan kylällä aviomieheni ja Pirkko-koiran kanssa. Sairastuin FAP:iin 23-vuotiaana, ja minulle on tehty J-pussileikkaus väliaikaisella avanteella vuonna 2001. Olen IPAA-yhdistyksen hallituksen pitkäaikainen jäsen, sillä olen toiminut hallituksessa vuodesta 2009. Toimin tällä hetkellä myös tukihenkilönä.

Tanja Rintamäki, Tukihenkilövastaava

Olen vuonna 1973 syntynyt, asun Seinäjoella ja minulla on 3 jo aikuista lasta. Colitis ulcerosa todettiin vuonna 1998 ja J-pussi leikattiin suoraan vuonna 2004, ilman avannetta. Olen vuosia toiminut Crohn ja Colitis ry:n ja IPAA-yhdistyksen tukihenkilönä.

Niina Haapaniemi, Ohjelmavastaava

Olen vuonna 1976 syntynyt turkulainen ja asun nykyään Piispanristillä Kaarinassa avopuolison kanssa omakotitalossa. Sairastuin reilu 10-vuotiaana, haavaiseen paksusuolentulehdukseen, colitis ulcerosaan. J-pussileikkaus tehtiin TYKS:ssä vuonna 1993 ilman väliaikaista avannetta.
Vuosien varrella olen aiemmin toiminut IPAA ry:n hallituksessa sekä paikallisessa Turun Seudun Ilco ry:n hallituksessa. Lisäksi nuorempana olin myös joitain vuosia Finnilcon hallituksessa nuorisovastaavana sekä järjestin muutamia nuorisokursseja. Edelleen toimin IPAA-tukihenkilönä.

Miia Hallström, Nuorisovastaava

Olen Miia, 31-vuotias tamperelainen ja työskentelen mainostoimistossa. Sain diagnoosiksi colitis ulcerosan alkuvuodesta 2009 ja loppuvuodesta olinkin jo päivitysleikkauksessa paksusuolen poistossa. Minulla oli alussa puoli vuotta pääteavanne, kunnes rakennettiin J-pussi. Tämän jälkeen oli vielä puolisen vuotta väliaikainen avanne. Nyt elämää J-pussin kanssa on takana 10 vuotta ja olen elämäni parhaimmassa kunnossa, niin henkisesti kuin fyysisesti. Vapaa-ajalla treenaan kuntosalilla vähintään kolme kertaa viikossa, myös personal trainerin kanssa.
Olen ollut IPAA-yhdistyksen hallituksessa 2013 vuodesta lähtien. 2016–2017 olin myös vuoden Finnilcon hallituksen jäsen. Sen jälkeen olen ollut edelleen Finnilcon nuoriso- sekä kansainvälisessä työryhmässä. Toimin myös tukihenkilönä.

Sofia Pekkarinen, Sosiaalisen median ylläpitäjä

Olen 31-vuotias tamperelainen. Työskentelen terveydenhuoltoalalla toimintaterapeuttina. Sairastuin colitis ulcerosaan vuonna 2006. J-pussileikkaus tehtiin minulle vuonna 2012 kaksivaiheisena. IPAA-yhdistyksen hallitukseen olen kuulunut vuodesta 2014 asti. Yhdistystaustaa minulla on lisäksi Crohn ja Colitis ry:stä, jossa olen toiminut pitkään erilaisissa vapaaehtoistehtävissä.