Sappihappojen imeytymisestä?

J-pussista ja siihen liittyvää

Valvojat: teija, Pertti

Sappihappojen imeytymisestä?

ViestiKirjoittaja Jannis päivämäärä Ti Huhti 10, 2007 10:08 pm

Nyt tuli tieto että sappihapot eivät imeydy, 1% taitaa olla imeytymisarvoni. Lisäksi B-12vitamiineja aletaan seurata. Onko tuttua muille, mitä arvoja teillä on ollut? Onko lääkityksestä tullut apua, en nyt muista mikä resepti tuolla odottaa. J-pussi tehtiin 11/2005.
Jannis
 
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Loka 21, 2005 8:55 pm

ViestiKirjoittaja Pena päivämäärä Ke Huhti 11, 2007 10:29 am

Miten sappihappojen imeytyminen mitattiin?
Käyttäjän avatar
Pena
 
Viestit: 40
Liittynyt: To Elo 25, 2005 9:45 pm
Paikkakunta: Valkeakoski

ViestiKirjoittaja Jannis päivämäärä Ke Huhti 11, 2007 2:53 pm

Ensin piti nielaista radioaktiivinen kapseli, sitten tasan 4tunnin päästä tehtiin mittaus, ja tasan viikon päästä uusi mittaus. Se mittaus oli helppo: piti maata sellaisessa "aukinaisessa tunnelissa" ja kääntyillä mahaltaan selälleen ja takaisin joitakin kertoja.
Se lääkkeen nimi jota nyt kokeillaan on Questran 4g, ovat jotain jauhepusseja.
Jannis
 
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Loka 21, 2005 8:55 pm

ViestiKirjoittaja Pena päivämäärä Ke Huhti 11, 2007 3:37 pm

Joo, selkis. Miksi imeytymistä lähdettiin mittaamaan? Oliko oireita?
Käyttäjän avatar
Pena
 
Viestit: 40
Liittynyt: To Elo 25, 2005 9:45 pm
Paikkakunta: Valkeakoski

ViestiKirjoittaja Jannis päivämäärä Ke Huhti 11, 2007 4:50 pm

Vessareissut oli leikkauksesta saakka liki 20/vrk, ja nyt siitä sitten kontrollissa (täällä tähystetään j-pussi vuosittain) mainitsin että ei saa yölläkään kunnolla nukutuksi kun jatkuvasti pitää vessassa juosta. Siitä se lähti. Toivottavasti tuo lääke auttaa, se joko auttaa tai ei, kuulemma.
Jannis
 
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Loka 21, 2005 8:55 pm

ViestiKirjoittaja Pena päivämäärä Ke Huhti 11, 2007 8:07 pm

Jaaha, minäkin jossakin vaiheessa mietin tuota sappihapporipulin mahdollisuutta. Silloin, kun vielä oli paksusuoli tallella. Mutta että se voi vaivata pussieläintäkin! Ensimmäiset kolme kuukautta jouduin käymään pitkälle toistakymmentä kertaa päivässä vessassa. Sittemmin olen päässyt alle kymmeneen. Kahdeksan kertaakin on vielä aika ravia. Öisin joudun käymään 2 - 4 kertaa. Eipä ole lääkäri ottanut sen isommin kantaa. Nyt on reilut puoli vuotta avanteen sulusta, saa nähdä kuinka tarina jatkuu.
Käyttäjän avatar
Pena
 
Viestit: 40
Liittynyt: To Elo 25, 2005 9:45 pm
Paikkakunta: Valkeakoski

ViestiKirjoittaja helo päivämäärä Ke Huhti 11, 2007 8:50 pm

Paljoltahan kyllä vaikuttaa tuo vessakäyntien määrä.... Toivottavasti lääkitys auttaa. Minut leikattiin tuossa 14.3 ja vielä on toipuminen käynnissä. Aika polttavaa tavaraa tulee aina välillä ja kun vielä iho on muutenkin herkkä niin verille vetää ja välillä melkein itku tulee kun polttaa ja kirvelee.. vaikka vessakäynnit on mulla "vain" 8-12 kertaa /vrk.
helo
 
Viestit: 23
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 6:23 pm
Paikkakunta: Helsinki

hapot polttaa

ViestiKirjoittaja Beetta päivämäärä To Huhti 12, 2007 7:47 am

Minulla oli sama tilanne leikkauksen jälkeen, veskikertoja 8 - 15, perä aina kuin tulessa ja melkein tippa silmässä. Sitä jatkui melko pitkään ( 3 kk ), tilanne paranin kuitenkin pikkuhiljaa, vähän niin kuin huomaamatta.

Vaikka leikkauksestani on yli viisi vuotta niin edelleen joskus peräpää pääsee vahvojen nesteiden takia palamaan :evil: . Onneksi kokemuksen ja muilta saamieni vinkkien avulla osaan hoitaa tilanteen nopeasti kuntoon. Viimeisin löytö tämän foorumin avulla oli Cavilon suojavoide, se muodostaa iholle kalvon joka kestää sappihappoja. Olisipa ollut tiedossa silloin kun tarve oli suurin, suosittelen hankintaa.

Tsemppiä vain kaikille happamista suolinesteistä kärsiville ja erityisesti toipilaana olevalle helolle. Toipumisen jälkeen suolettomana voi elää kutakuinkin normaalia elämää :D .
Pussitettu 2001
Beetta
 
Viestit: 38
Liittynyt: Ma Joulu 05, 2005 11:15 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi

ilkeät hapot

ViestiKirjoittaja helo päivämäärä Su Huhti 15, 2007 6:27 pm

Ongelmani ovat tällä hetkellä erittäin ärhäkät happoloraukset joita tuntuu tulevan joka ulostuksen yhteydessä. Happolitkua tulee myös sinällään, välillä keltaista ja välillä tummanvihreää, jossa tosin on mukana usein jotain sulamatonta.

Peräaukko on rikki myös sisäpuolelta ja kun sinne tulee tippakin hapanta niin limakalvot/iho on verillä. Samalla alkaa järjetön kirvely ja kutina.

Otin yhden Somacin tänään kokeeksi ja odottelen sen vaikutuksia nyt mielenkiinnolla. Ko. lääkkeen pitäisi vähentää vatsahappojen eritystä ja ehkä sitten näitä lurauksiakin.

Hurjaa kun ulostus voi alkaa kiinteällä massalla ja lopuksi tulee loraus keltaista joka pistää ulvomaan. Suihkuttaminen sattuu ja rasvat (bebanthen yms) kirvelevät.

Paikat eivät pääse oikein nyt parantumaan kun vessakertoja on ihan liikaa, n 10. Eihän tuo vielä sinänsä paljoa ole mutta kun laatukin vaikuttaa.....

Ajattelin mahdollisesti soitella sairaalaan huomenna jos tilanne ei nyt yhtään helpota. Pahin ulostekerta on viime päivinä ajoittunut 00-01.00 välisellä ajalle. Siinä menee kaikkineen noin tunti ennen kuin uni mahdollisesti tulee uudelleen.
helo
 
Viestit: 23
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 6:23 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Pena päivämäärä Ma Huhti 16, 2007 8:53 am

Aikani kokeiltua eri voiteita päädyin käyttämään Natusan sinkkivoidetta ulkoisesti sekä lisäksi Hädesan rektaalivoidetta peräsuolikanavaan. Niiden kanssa on pärjännyt melko hyvin. Ulosteen kiinteyttämiseksi syön 2-3 ruokalusikallista pellavansiemenrouhetta päivässä.

Aamurutiini menee niin, että ensin syön lautasellisen veteen tehtyä kaurapuuroa, jonka päälle laitan lusikallisen pellavansiemenrouhetta ja marjahilloa, lisäksi maitoa. Sitten juon kupillisen kahvia. Tunnin, parin päästä vessareissu ja sen jälkeen suihkuun. Siellä pesen peräpään Lactacyd pesunesteellä, se ei kirvele. Sitten rasvaus sinkkivoiteella ja lopuksi Hädesan peräsuolikanavaan. Noilla operaatioilla pärjään iltaan saakka.

Päivällä syön reilun kokoisen leivän, jonka päälle pellavansiemenrouhetta. Iltapäivän vessareissulla usein laitan Hädesania, se rauhoittaa oloa.

Illalla leivän päälle päivän kolmas annos pellavansiemenrouhetta. Vessareissun jälkeen taas pesu- ja rasvausoperaatiot samoin kuin aamullakin.

Muilla vessareissuilla ei ole tarvetta pesuun tai rasvaukseen. Vessareissuja nykyisellään 6-8 päivässä. Olen nyt pari viikkoa käyttänyt myös Imodiumia. Aamulla 2 kapselia ja illalla 2 kapselia tuntuu vähentävän vessareissut 6 kertaan.
Käyttäjän avatar
Pena
 
Viestit: 40
Liittynyt: To Elo 25, 2005 9:45 pm
Paikkakunta: Valkeakoski

ViestiKirjoittaja helo päivämäärä Ma Huhti 16, 2007 10:02 am

Tätyypä ottaa tuo Hädesan harkintaan, voisi antaa limakalvoille parantumisen aikaa.

Mulla on käytössä visiblin-valmiste aamuin illoin, se auttaa jonkin verran. Tuo happorysäys oli niin kova että se ajoi kyllä tällaisten rauhanomaisten keinojen yli 6-0.

Tässä hetki sitten tuli taas loraus keltaista, vatsa taitaa olla taas turhan tyhjä. Edellisen kerran söin joskus klo 9 aikaan illalla....
helo
 
Viestit: 23
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 6:23 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja helo päivämäärä Ma Huhti 16, 2007 10:43 am

Se on muuten Hädensa...
helo
 
Viestit: 23
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 6:23 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Pena päivämäärä Ma Huhti 16, 2007 12:14 pm

No niinpä onkin...

Joo, suolessa täytyy koko ajan olla tavaraa, muuten alkaa tulla keltaista lirua. Kokeilin myös Vi-Sibliniä sekä Liinus-pellavansiemenrouherakeita (tehty patentoidulla menetelmällä). Pellavansiemenrouhe toimii paremmin ja on huomattavasti halvempaa kuin Vi-Siblin. Liinus on myös kallista. Paikallinen K-kauppa myy Risetti-pellavansiemenrouhetta, maksaa reilun euron pussi ja ajaa asiansa yhtä hyvin.
Käyttäjän avatar
Pena
 
Viestit: 40
Liittynyt: To Elo 25, 2005 9:45 pm
Paikkakunta: Valkeakoski

ViestiKirjoittaja helo päivämäärä Ma Huhti 16, 2007 5:21 pm

Soitin sairaalaan tänään ja olivat siellä sitä mieltä että ei ole hyvä käyttää vielä enempää aineita. Somac kuulemma on ok kuuriluontoisesti.

Somac on auttanut, olen ottanut tänään myös buranaa helpottamaan pistelyä/kirvelyä.

Tähystys on ensi viikolla, sitten katsotaan mitä jatkossa seuraa.
helo
 
Viestit: 23
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 6:23 pm
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja mira päivämäärä La Huhti 21, 2007 9:17 pm

Mie käyn edelleen (IPAA-89) 8-10 kertaa päivässä ja melkein joka kerta uloste on polttavaa. En ole ajatellut koskaan sappiasiaa. Ajattelin, että tuo on vakio uloste ilman paksuasuolta. Aluksi välttelin rasvausta ja poltin peräpääni usein, jota sitten rasvailin kuntoon pitkään. Sitten taas unohdin rasvan, kun meni hyvin, kunnes taas paloi. Nyt kun käytän joka ulostamisen jälkeen perusvoidetta (vihreä Neribase) takapuoli pysyy hyvänä. Enkä enää unohda. Joskus esim. ripulitaudin takia perä kipeytyy, silloin käytän perusvoiteen päälle vielä Bepanthenia. Plus kerran päivässä pesu vedellä.

Tiedän että kaikilla on omat kikat, mutta minusta A ja O on jatkuva huolto!
mira
 
Viestit: 86
Liittynyt: Pe Heinä 29, 2005 11:40 am
Paikkakunta: Rovaniemi

ViestiKirjoittaja tiikeri päivämäärä Ke Elo 01, 2007 4:52 pm

Avanteen sulkuleikkauksen jälkeen minulla oli paljon vessakäyntejä yöllä sekä päivällä joten kirurgi epäili sappihappojen imeytymishäiriötä ja pyysi konsultaatioapua sisätautien puolelta. Sisätautien lääkäri ilmoitti minulle että j-pussilaiselle sappihappojen imeytymishäiriö ei aiheuta minkäänlaisia oireita. Paksusuolelliselle hänen mukaansa ilmaantuu ongelmia ajoittain. Tämän kommentin johdosta minulle ei tehty mitään tutkimuksia. Olikohan sisätautien lääkäri väärässä koska Janniksellahan juuri on ilmeisesti ollut runsaasti wc käyntejä imeytymishäiriön johdosta???
tiikeri
 
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 8:45 pm
Paikkakunta: Joensuu

ViestiKirjoittaja tiikeri päivämäärä Ke Joulu 12, 2007 9:36 am

...jatkoa edelliseen.

Kävin äskettäin samaisen sisätaitien lääkärin luona ja kerroin ihmetelleeni hänen lausuntoaan siitä että sappihappojen imeytymishäiriö ei tuota ipaa leikatuille mitään ongelmia vaikka olen lukenut artikkeleita joissa kyllä todetaan monella ipaa leikatulla imeytymishäiriö ja sen tuovan ongelmia/oireita. Tällä kertaa lääkäri oli kanssani samaa mieltä ja myönsi että ongelmia voi olla ja antoi reseptin jollekkin jauheelle joka imee itseensä ylimääräistä sappihappoa. Eli ota näistä lääkäreistä sitten välillä selvää :shock:
tiikeri
 
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 8:45 pm
Paikkakunta: Joensuu

ViestiKirjoittaja helo päivämäärä Ke Joulu 12, 2007 9:45 am

Eipä ne lääkärit tosiaan mitään jumalia ole, vaikka paljon tietävätkin...

Mulla on edelleen näitä sappihappojuttuja, varsinkin aamuisin uloste on usein kokonaan keltaista, aluksi kiinteämpää ja sitten nestemmäisempää.

On tilanne muuttunutkin, varsinkin pussiitin ja nyt käynnissä olevan cipro-kuurin vaikutus on ollut kiinteyttävä. Ongelmia on silti, ne vain muuttavat muotoaan.

Tähysytys olisi taas ensi viikolla, voisi kyllä ajatella sisätautilääkärin konsultaatiota.
helo
 
Viestit: 23
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2007 6:23 pm
Paikkakunta: Helsinki


Palaa alueelle J-pussiasiaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron